Projekt: MOTHER part II

Malene MOTHER-3.jpg
Simone MOTHER-7.jpg
_KKS4094.jpg
Anemone MOTHER-4.jpg

Jeg har et igangværende projekt, med arbejdstitlen MOTHER. Det er et projekt, jeg kommer til at arbejde med cirka frem til sommeren 2019, hvorefter jeg håber det kan blive en udstilling eller et website. Og jeg søger kvinder - mødre - der har lyst til at være en del af dette projekt.

Jeg tager afsæt i kvinden som moder. Den dybe følelse af moderskab, der transcenderer vores daglige opfattelse af "mor" og strækker sig ud i det kosmiske, som selve vuggen af vores eksistens. Det er herfra vi kommer, det er herfra vi fødes og kommer ind i dette liv. Moderen er vores ophav.

Men Moderen er så meget mere. Moderen er en erotisk kvinde, et sensuelt væsen. Moderen har i sig en iboende poetisk erotik, i kraft af at være kvinde og være menneske ikke mindst. En af de stærkeste drifter i mennesket er erotikken, det er noget af det der definerer os og adskiller os fra andre væsner, vi deler planeten med.

Erotikken er i høj grad forbundet med kroppen. Erotikken ophober en spænding i os, som kræver en kropslig forløsning. Men netop vores forhold til kroppen idag er problematisk, fordi der er så meget fokus på det perfekte. Og desværre er billedet af det perfekte forvrænget og retoucheret, så intet rigtig menneske kan genspejle sig deri. Og dertil kommer, at det perfekte er en absolut uinteressant målsætning. Det perfekte er et simulacrum, dvs noget der foregøgles os og udgiver sig for at være sandhed. Men ikke er det. Så vi går rundt og prøver på at være perfekte og fejler miserabelt i forsøget, for det kan ingen være. 

Vi skal se os for det vi er. Mennesker på godt og ondt. Ikke mere, ikke mindre. Moderen er smuk, som den kvinde hun er, ikke fordi hun er perfekt, men fordi hun er. Og med til moderens erotiske krop følger ammebryster, strækmærker, appelsinhud, flere kilo på lårene og hvad der nu ellers sker med kroppen under graviditet. Alt det som kvinder ofte skammer sig over og prøver at gemme væk. Men det er for helvede netop ikke noget at skamme sig over og det skal vises og fejres, ikke gemmes væk. 

Jeg ved godt, der er lang vej derhen, hvor vi ligefrem fejrer det. Og det er heller ikke mit fokus her. Mit fokus er at vise den almindelige krop, som vi allesammen har og derfor ikke burde være fremmede overfor. Kroppen der ikke er perfekt, men smuk hvis vi tør kigge på den uden at måle den i forhold til det perfekte. 

Der er meget mere at sige til det her emne og jeg har kun kradset i overfladen. Der er så meget vi bliver målt på idag. Succes på arbejde, holde flot hus, være gode forældre, have en aktiv fritid, spise sundt. I kender alle parametrene. Og vi kan ikke. Så enten faker vi eller også falder vi. Og nogle falder hårdt. 

Så jeg håber, der er flere kvinder, der har lyst til at være en del at det her projekt og stille sig op og sige: "Jeg er fucking naturlig og almindelig og jeg er stolt af det."

Hvis du er sådan en kvinde, så tag fat i mig på 53692920 eller send en mail på mail@kimksorensen.dk.

Du kan også læse den her post, hvor der står lidt mere praktisk om projektet.