Nanna & Allan

Ringgadebroen, Marselis Hotel OG Elværket, Århus

 

En af den slags sommeraftener, hvor man får lyst til bare at stå helt, helt stille og lade verden fryse sig fast i et øjeblik af ophævet tid, hvor støvet bliver fanget i solen og hænger der, i uendelig stille slowmotion.

Jeg var i Århus, havde været der hele dagen. I Den Gamle By med Maria og pigerne. Jeg kunne stadig dufte de sidste rester af Esters blåbæris, fra den lille plet på min t-shirt, når brisen løftede duften lidt opad, forbi mit ansigt.

Ester red hest på Alma, da jeg gik rundt om hjørnet, mens de legede på den legeplads, vi havde fundet. Kort efter tog de på besøg i Aros, mens jeg, med kameratasken over skulderen, fandt hen til Nanna og Allan. 

"Bare tag elevatoren helt op", lød stemmen i dørtelefonen. Helt oppe blev jeg modtaget af Nanna og fandt også Allan, der var igang med at brygge kaffe. Altanen lå badet i aftensolen, hvor jeg pludselig havde både vand og rødvin stående og snart efter også kaffe. Der kunne vi godt være blevet siddende, jeg befandt mig rigtig godt i deres selskab. Men det var jo ikke derfor, jeg var kommet til Århus. Jeg var kommet for at fotografere dem.

Nanna og Allan skal giftes i september måned. Og nu skulle vi lære hinanden at kende, hvor kameraet skulle være vores forbindelse. Og jeg skulle se deres forbindelse med hinanden.

Under Ringgadebroen, ved det gamle banelegeme, parkerede vi deres bil og fandt vores sted at begynde. Broen var gigantisk at stå under og vi befandt os i en anden verden, en uset verden, af dem der kørte henover os, langt, langt oppe. På vej i deres egen historie. Uvidende om vores historier, der for et kort øjeblik var vævet ind i hinandens. Nanna og Allans historie. Og min historie. Den næste time, mens vi gik på opdagelse og lærte hinanden at kende, var vi dele af den samme historie.

"Tak for i aften, det var fedt at lære jer at kende." Jeg smækkede døren til deres bil og vores veje skiltes, indtil september.

Jeg fandt min egen historie, færdige med at være på Aros og boblende over af indtryk fra en stor drengefigur og farvede glasvinduer med udsigt over hele byen.

 

Et par måneder senere mødtes vi igen. Endnu en fantastisk sommerdag. Jeg tog en taxa fra Århus banegård ud til Marselis Hotel, hvor Nanna var i færd med at gøre sig klar til sin store dag. Badekåber, champagne, store smil og udsigt over Århus bugt. Disen var ved at lette og kajaker, sejlbåde og speedbåde igang med deres udfoldelser. Rammerne var sat for en skøn dag...