Jeg er vild med tilfældet.


12140165_850076391778336_5846942889564539693_o.jpg

 

 

 

  •  Jeg kan lide ckokolade. Jeg kan rigtig godt lide chokolade.
  • ‘Casablanca’ og ‘Along came Polly" er to af mine yndlingsfilm
  • Jeg ryger ikke længere, men jeg har absolut intet imod at andre gør
  • Når jeg drikker hvidvin, foretrækker jeg Pinos Gris
  • Jeg holder meget af at gå i biografen selv
  • Jeg har en frygtelig håndskrift
  • Jeg elsker bøger; men jeg bliver så frygtelig søvnig, hver gang jeg er på et bibliotek

 


Jeg bliver nogle gange spurgt af kunder, hvad mit yndlingsfoto er. “Kan du ikke vise os dit favoritfoto,” spørger de. Og det kan jeg ikke. Ikke fordi jeg ikke vil, men fordi det skifter. Jeg er ofte forelsket i det jeg laver nu og her. Men jeg kan fortælle dem, at jeg holder meget af reportagefotos. At det er i den stil, jeg finder mine favoritbilleder. Et udtryk, en gestus, der fortæller mere end det store opsatte billede, hvor alt er arrangeret.

Jeg er vild med tilfældet. Ved bryllupper er rammen altid fastsat og ofte efter nogle regler. Meget lidt er overladt til tilfældet, man ved altid hvad der skal ske og hvad folk skal. Og så ved man ikke noget alligevel. Hvert bryllup er helt unikt og hvert par bringer noget nyt til lærredet. 

Jeg elsker at fange essensen af dagen og jeg hader at gå i vejen. Så derfor ser I heller ikke mig, der render rundt og siger hvor folk skal stå og hvordan de skal se ud, alt imens jeg slæber rundt på lys og udstyr. Det er bare mig og mine kameraer. Min tilgang er arbitrær, alt er åbent og intet er planlagt på forhånd, andet end rammerne vi befinder os i. Så jeg kan fange øjeblikkene når de sker og fortælle jeres historie, ikke min egen.

Historierne er der. Al skønheden og al dramaet. Alle detaljerne og alle menneskene. Jeg stoler på dagen og jeg ved jeg finder historierne. Og det gør for mig bryllupsfotografering til noget helt særligt.