_KKS2870 kopi.jpg

Om mig og om at være bryllupsfotograf

Jeg har svært ved at forestille mig en morgen uden min kaffe og en sommer uden Vesterhavet. Jeg er mere en storyteller end en fotograf. Jeg er høj og har oftest langt hår og fuldskæg. Og så er jeg far til to skønne piger, Alma og Ester og de er den største fortælling i mit liv. Jeg lever i midten af Danmark i Odense på Fyn, men arbejder som bryllupsfotograf i hele landet. Og jeg synes, jeg er ret heldig, med at lave det jeg laver.

  •  Jeg kan lide ckokolade. Jeg kan rigtig godt lide chokolade.
  • ‘Casablanca’ og ‘Along came Polly" er to af mine yndlingsfilm
  • Jeg ryger ikke længere, men jeg har absolut intet imod at andre gør
  • Når jeg drikker hvidvin, foretrækker jeg Pinos Gris
  • Jeg holder meget af at gå i biografen selv
  • Jeg har en frygtelig håndskrift
  • Jeg elsker bøger; men jeg bliver så frygtelig søvnig, hver gang jeg er på et bibliotek

Mine bryllupsbilleder er ofte et eksperiment... 

Randi og Jacob - bryllup - bryllupsfotograf - kimksorensen-227.jpg

Jeg stræber efter at lave billeder, der ikke kun er tidsløse, men små stykker kunst i sig selv. Jeg vil have, at mine kunder med stolthed kan hænge deres bryllupsbilleder op på væggen. 

Hvert bryllup, hvert bryllupspar er forskelligt. Og jeg søger at fange lige præcis jeres historie. Jeg er ikke den store fan af fraser som "kærlighed fanget på billeder", men jeg kan love at jeg fanger jeres smil, jeres nervøse bevægelser, en mors tårer om øjnene, din niece der løber rundt, jeres venner der har det sjovt.... alt det, der gør jeres dag så speciel.

Jeg er ikke for alle. Men jeg er det klare valg for nogle.

Mine kunder er par, som vil have det sjovt med at lave flotte billeder. Det er par, som ikke er bange for at bryde normen og bøje reglerne, for at have en anden tilgang.

De forstår, at det ikke kun handler om at fortælle historien, men lige så meget om at have det sjovt imens. De ved, at de vil have nogle unikke bryllupsbilleder og at vejen derhen ofte er et eksperiment. Jeg bliver en medspiller og en del af processen. På den måde bliver det altid let og sjovt at fotografere dem. Det er, når jeg har en forbindelse til mine kunder, jeg laver mit bedste arbejde...


Hvert bryllup er unikt. Så det vil jeg også være. Hver gang...

Matilde og Armin - bryllup - fotograf - kimksorensen-354.jpg

Jeg bliver nogle gange spurgt af kunder, hvad mit yndlingsfoto er. Og det kan jeg ikke svare på. Ikke fordi jeg ikke vil, men fordi det skifter. Jeg er ofte forelsket i det jeg laver nu og her. Men jeg kan fortælle dem, at jeg holder meget af reportagefotos. At det er i den stil, jeg finder mine favoritbilleder. Et udtryk, en gestus, der fortæller mere end det store opsatte billede, hvor alt er arrangeret.

Jeg er vild med tilfældet. Ved bryllupper er rammen altid fastsat og ofte efter nogle regler. Meget lidt er overladt til tilfældet, man ved altid hvad der skal ske og hvad folk skal. Og så ved man ikke noget alligevel. 

Hvert par bringer noget nyt til lærredet. 

Jeg elsker at fange essensen af dagen og jeg hader at gå i vejen. Så derfor ser I heller ikke mig, der render rundt og siger hvor folk skal stå og hvordan de skal se ud, alt imens jeg slæber rundt på lys og udstyr. Det er bare mig og mine kameraer. Min tilgang er arbitrær, alt er åbent og intet er planlagt på forhånd, andet end rammerne vi befinder os i. Så jeg kan fange øjeblikkene når de sker og fortælle jeres historie, ikke min egen.

Historierne er der. Al skønheden og al dramaet. Alle detaljerne og alle menneskene. Jeg stoler på dagen og jeg ved, jeg finder historierne. Og det gør for mig bryllupsfotografering til noget helt særligt.


Mine anbefalinger

Connection session

Testimonials


BERUS JER!

 

Man bør altid være beruset. 

Alting beror på det; 

det er den eneste opgave. 

For ikke at mærke tidens skrækkelige byrde, 

der knuser jeres skuldre og knuger jer til jorden, 

må I beruse jer uden ophør.

Men i hvad? 

I vin, i poesi, i dyd - som I vil. 

 

Men berus jer.

 

Og dersom det undertiden skulle hænde, 

på et slots trapper, på en grøftekants grønne græs, i jeres stuers tungsindige ensomhed, 

at I vågner, og rusen allerede er taget af eller helt forsvundet,

spørg så vinden, bølgen, stjernen, fuglen, uret, 

alt det som flygter, 

alt det som sukker, 

alt det som rinder, 

alt det som synger, 

alt det som taler, 

spørg hvilken time det er: og vinden, bølgen, stjernen, fuglen, uret vil svare jer: 

"Det er beruselsens time! 

For ikke at blive mishandlede trælle, 

så berus jer; berus jer uafladeligt! 

 

I vin, i poesi, i dyd - som I vil."

 

- Charles Baudelaire, 1862, Paris