(Danish) Elopement

Simone og Justin -- Connection -- Bryllupsfotografi-31.jpg

Elopements. Det er ikke noget vi som sådan kender i Danmark, vi har simpelthen ikke tradition for det. Ikke endnu ihvertfald. Men det er en ret almindelig ting mange andre steder i verden, bl.a. i USA. 'To elope' betyde at stikke af. Og det er det mange par gør. Det har dog ikke længere betydningen af at stikke af, men mere at parret vælger at rejse væk for at blive gift og have den tid sammen som noget magisk og romantisk. De rejser ofte til eksotiske steder og bruger nogle dage sammen. Måske ved familie og venner det, måske er det hemmeligt. Det styrer man jo selv. Men det er en ting, man ser mere og mere af.

Og danskere begynder også at få øjnene op for det som en mulighed. Stille og roligt. For vi har en stærk tradition, der trækker i den anden retning. For det første drømmer rigtig mange om, at gå  op igennem kirken i den store, flotte hvide kjole, mens alle dem de elsker er tilstede for at dele øjeblikket. Og så er der også en forventning om, at familien især skal være en del af det. Nogle er nok bange for, at de ikke rigtigt kan tillade sig, at tage væk. 

Det man kan gøre og som mange gør, er jo bare at holde festen, når man kommer hjem. Det er selvfølgelig ikke en løsning for alle, men for nogle vil det være en absolut mulighed. Hvis man gør det, betyder det jo også, at man kan holde festen lidt anderledes, end traditionen dikterer. Der er nogle fordele i at kunne begynde dagen og festen lidt senere på dagen. Og det giver jer også pludselig mulighed for at holde festen om fredagen istedet for om lørdagen. (Her skriver jeg om, at man med fordel kan overveje at holde et fredagsbryllup.)

Jeg har fundet en artikel i Huffington Post, hvor 21 par fortæller om deres beslutning og oplevelse med elopement. Artikel Huffington Post.

Som man kan læse i artiklen, er der også nogle, som vælger at tage de nærmeste venner eller familie med ud at rejse. Og på den måde dele en fantastisk oplevelse med dem, de holder allermest af. Det kan jo godt gøres, for det budget man holder en stor fest for herhjemme. Og man kan godt forestile sig det, ikke? Forældre, søskende, de bedste venner. Alle samlet under et eksotisk himmelstrøg. Oplevelsen strækker sig også ud over mange dage, istedet for den ene dag.

DET ER HELT SIKKERT EN ANDERLEDES MÅDE AT BLIVE GIFT PÅ. OG MÅSKE ER DET DEN HELT RIGTIGE FOR JER.