(Danish) Hold jeres drømmebryllup om fredagen

Hvadfornoget? Kan man det? Ja, det kan man da og endda med nogle store fordele. Men lad mig lige spole lidt tilbage. For et par måneder siden ringede Lene til mig. Lene og Allan skulle giftes og hun spurgte om jeg var ledig den 8. juni. Jeg kiggede i kalenderen og så at det var en fredag, så jeg tænkte hun havde sagt forkert. Jeg spurgte, om hun mente den 9. juni, for der var jeg allerede booket; men nej, den 8. var rigtig nok. 

Efterfølgende gik jeg og tænkte lidt over det. Og indså, at jeg er blevet så vant til, at det er om lørdagen man holder bryllup, at jeg slet ikke tænker over, at man kan noget andet. Og sådan tror jeg mange har det. Ihvertfald ikke når det gælder de store kirkebryllupper. Men selvfølgelig kan man det det. Og som sagt, er der nogle indlysende fordele ved det.

Dina og Alex - kimksorensen - Kim Kjærgaard Sørensen - fotograf - photographer - bryllup - wedding-4.jpg

To indlysende fordele

  • Hvis man vil have fat i de flotte og populære venues, så skal man nogle gange være ude i meget godt tid. Ofte et år eller to år før. Fordi der er så meget run på, at de mest populære steder, hurtigt får booket deres lørdage. Men der er en stor chance for, at de er ledige om fredagen og måske endda til billigere penge.

  • Det samme gør sig gældende for bryllupsfotografer. De mest eftertragtede fotografer er ofte hurtigt væk, fordi vi kun har et vist antal lørdage til rådighed hver sæson. Jeg bliver nogle gange booket halvandet år i forvejen. Ved at holde brylluppet om fredagen, er der pludselig meget større chance for, at lige præcis den fotograf, du har forelsket dig i, er ledig.

 

KAN MAN KOMME I KIRKE OM FREDAGEN?

Men hvad så med kirken og præsten? Er de også tilgængelige, når det ikke er lørdag? Jeg var faktisk lidt i tvivl, så jeg tog kontakt til en ven, som er præst og tænkte; hun må ligesom have noget insiderviden på det. 

Du kan blive viet alle ugens dage i kirken. Der er altså intet til hinder for at blive viet en fredag eller onsdag i kirken. Nogen præster har fridag fredag, men det vil kun være i kirker, hvor de er flere og kollegaen så har fridag mandag, hvilket er det almindelige.

- Maria-Louize Helbo, præst.

Så altså, det kan sagtens lade sig gøre at blive gift i kirken, selvom det ikke er lørdag. Og skal man have præsten ud, ja så skal man jo lige høre den pågældende præst ad, om han eller hun vil, for det har præster forskellige holdninger til. Både fredag og lørdag.

 

HVAD SÅ MED GÆSTERNE?

Så er der det med gæsterne. Jeg talte med Lene om det og de havde ingen frameldinger pga. dagen. Folk vil meget gerne tage en halv fridag. Hvis I planlægger vielsen til kl 14 eller 15, kan alle være med. Og det er der i sig selv et par fordele ved. Jeg oplever ofte, at det bliver en lang dag for mange, når vielsen allerede begynder klokken 12. Og måske for lang. Når det bliver midnat og festen skal sparkes igang, er folk ofte trætte og dansegulvet helt tomt. Men bliver man gift om eftermiddagen, har folk for det første fået frokost inden de kommer og for andet, så er de klar til at smide skoene og feste kl 24. De to-tre timer gør bare en stor forskel.

Johanne og Jonas - bryllup - fotograf - bryllupsfotograf - kimksorensen-643.jpg

På et tidspunkt slutter festen og solen står op. Så kan man gå i seng og vide, at man har både lørdag og søndag til at komme til hægterne igen efter den fedeste fest i mange år.

KONKLUSION: HOLD JERES BRYLLUP OM FREDAGEN, DER ER KUN FORDELE VED DET.

Hvis det har gjort dig nysgerrig, så ring eller skriv til mig. Du kan se gallerier fra bryllupper, jeg har fotograferet her og kigge på priser og muligheder her.

HUSK: Det er mavefornemmelsen der er vigtig.