(Danish) Visual poetry of Motherhood #1

Jeg er for nylig begyndt at arbejde på et nyt projekt. Jeg har tidligere ved lejlighed fotograferet gravide kvinder. Og der var noget ved det, der fascinerede mig og det var ikke æstetikken alene. Formen i sig selv, synes jeg hurtigt bliver kedelig, hvis der ikke er følelser forbundet med formen.

For mig er graviditet så meget mere end blot form, det er den dybe følelse af moderskab. Essensen af vores eksistens. Det er selvfølgelig ikke så nemt at fotografere uden formen. Formen bliver en nødvendighed, for at formidle følelsen.

Det fascinerede mig og jeg ville finde ud af, om jeg kunne fotografere følelsen, uden at formen tager over. Den bedste måde - bliv hos mig her - jeg kan forklare det på, er at bruge en simplificeret udgave af, hvad Platon siger: ifølge ham, eksisterer først og fremmest som idéer, men for at vi kan forstå og opfatte dem, må vi se dem som fysiske fænomener. Så for at opfatte og fortælle idéen om Moderskab, er jeg nødt til at udtrykke mig gennem de fysiske fænomener kvinde og graviditet.

Jeg ved det, jeg ved det. Men så lad mig sige det på en mindre højtravende måde; jeg er mere interesseret i følelsen af graviditet end formen af graviditet.

Jeg er på den rejse lige nu, hvor jeg opdager og udforsker og som tiden skrider frem, vil jeg dele projektet med jer. Og så må I jo selv dømme, hvorvidt jeg når jer på et emotionelt plan eller ej...