(Danish) Visual poetry of Motherhood #2

En af de ting jeg virkelig holder af, ved at fotografere graviditet på den her måde, er at jeg møder kvinderne i deres eget hjem. Så der er allerede en afslappet stemning, for de kender deres omgivelser og skal ikke forholde sig til et fremmed studie, de for nogle kan føles akavet og ubehageligt. Vi bruger deres sted og vi bruger deres tøj, så det er så komfortabelt som muligt og giver dem den bedste chance for at være så naturlige som muligt. Et af mine mål med de her billeder - udover at vise moderskabet, som jeg ser det - er, at kvinderne kan genkende sig selv som naturlige kvinder og smukke mødre.

Det kan som sagt være intimiderende eller utrygt at møde en fotograf, der skal tage billeder af en i mere intime situationer. For nogle er det ikke noget særligt, for andre er det. Så at arbejde i et trygt miljø, har sine fordele. Det betyder også, at jeg aldrig ved, hvilket omgivelser jeg kommer til at skyde i. Men det er en god ting, det holder mig oppe på tæerne. Jeg skal altid tilpasse mig og det kan rigtig godt lide.

For et par dage siden mødte jeg Kamilla i hendes lejlighed i København. Vi talte lidt sammen  og så skød vi billeder i cirka en times tid. Og endte op med de her, synes jeg, smukke billeder.